Kaikki blogit puheenaiheesta Säästötalkoot

Apteekkimaksun korottamisesta

Olen miettinyt sellaista kuriositeettia, kuin apteekkimaksun (omavastuu) korottamista Suomessa. Miksi tähän oikeastaan päädyttiin? Päätöshän oli sellainen, että se sattui kaikista eniten juuri pienituloisiin.

Vaikutusvaltaisten tulot ovat pyhiä asioita – Kriitikot leimataan populisteiksi

Monia on kauan suututtanut kansanedustajien edut ja erivapaudet. Kansanedustaja on luottamustehtävässä, kansanedustajalla ei ole työaikaa eikä työnantajaa, ja kansanedustaja saa palkan sijasta virallisesti palkkiota. Heitä ei koske työsuhteiden pakot. Palkkio tulee tilille aina täysimääräisesti, riippumatta sairauslomista, perhevapaista tai siitä, kuinka paljon eduskunnassa tuntejansa viettää. Kansanedustajalle maksetaan palkkiota vaalituloksen vahvistamisesta siihen asti, kunnes edustajantoimi lakkaa.

Aho ja Sipilä samalla harhautuksen tiellä

Aho ja Sipilä samalla harhautuksen tiellä

Kun Esko Aho pääministerinä 90-luvun alussa syvensi lamaamme kotimaisen kysynnän leikkaamisella, hän suostutteli kansaa säästötalkoisiin julkisella puheellakin. Ihan samoin tekee nyt toinen kepulainen pääministeri, Juha Sipilä.

Aho sai aikaiseksi Suomeen Euroopan syvimmän laman. Lama oli alunperin ensimmäinen integraatiolama ja syntyi euron sisäänpääsyehdoista, joista devalvointikielto oli pahin.

Hei me talkoillaan!

Varakkaat maksavat jo miltei kaikki verot!

 

Niin tekevät.

Tällä viikolla mediakenttää on järisyttänyt tieto siitä kuinka parhaiten tienaava kymmenys maksaa yli 75% koko valtion tuloverokertymästä. Se pitää paikkaansa, mutta on sellaisenaan varsin vajavainen tieto, sillä valtion tulovero on häviävän pieni osa kaikista verotuloista. Kovatuloisin kymmenys kyllä maksaa ylivoimaisesti suurimman osan myös koko veropotista, mutta ei lähellekään yhtä kärjistetysti kuin mediassa on kirjoiteltu.

Mistä löydämme säästöt?

Suomen talous on tuskaisessa tilanteessa. Kasvua on vain valtion velassa ja työttömien määrässä.
Seuraavan hallituksen tehtävä ei tule olemaan helppo tai kiva. Juhlat on juhlittu. Leikata pitäisi, muustakin kuin lapsilisistä.

Harrastuksena vanhuspalvelu

Kuten kaikki tiedämme yrityksellä nimeltä Oy Suomi Ab tekee tiukkaa ja sen tytäryhtiöt, kuten Oy Salon kaupunki Ab kiristävät vyötään. Meiltä kansalaisilta ja kaupunkilaisilta odotetaan siis vapaaehtois- ja talkootyötä, johon olemmekin sankoin joukoin ryhtyneet.

Minun harrastukseni on vanhuspalvelu, olen puuhastellut sen parissa jo vuosia enenevässä määrin. Koska palveluja ja hoitopaikkoja vanhuksille ei ole, on jonkun hoidettava heille palvelut kotiin kun yhteiskunnan rajalliset resurssit eivät riitä veronmaksajiensa lakisääteisiin palveluihin.

Kaksi kysymystä kansanedustajille

Katainen sanoi eilen, että kaikki osallistuvat säästötalkoisiin: HÄNKIN. Räsänen muotoili leikkauksia jotakuinkin lauseella "kyllähän kaikkien (kansan) tulee ymmärtää taloustilanne". Seuravaavana päivänä Yle uutisoi kansanedustajien 8,1% palkankorotuksesta. Nyt esitänkin kaksi kysymystä a) Miten aiotte osallistua säästötalkoisiin kansanedustajat? b) Miten te oikeasti kehtaatte korottaa palkkojanne???

Merja ulos - metro Kivenlahteen

Otsikko kertoo sen mikä nousi ensimmäisenä mieleen, kun "vassarit" ilmoittivat eilen erostaan.

Ahneita renkiä ja jaloja isäntiä

Viime aikoina uusliberaalit valtakunnan vaikuttajat ovat korostaneet runsaasti sitä, kuinka suomalainen työvoima on suorastaan sietämättömän kallista. Palkansaajat Suomessa ovat ahneita ja tuhovat toiminnallaan suomalaisen yrittämisen. 

Kirjasto säästötalkoissa

Totta kai meillä löytyy tästäkin laki.

”Asiakkaiden käytettävissä tulee olla kirjasto- ja tietopalvelualan henkilöstöä sekä uusiutuva kirjastoaineisto ja -välineistö.”[1]

No hienoa että moinen viisaus on tullut Lexiin kirjattua. Mitä haittaa siitä nyt voisi olla?

http://www.sss.fi/uutiset/568237.html

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä