*

mrantaiso Orjuus lakkautettava tästä maasta!

Kaikki blogit puheenaiheesta Työ- ja elinkeinopolitiikka

Valtion terästettävä elinkeino- ja teollisuuspolitiikkaa

 

Hallitus on tehnyt töitä työmarkkinauudistusten kanssa ja osittain saanutkin ne siihen kuntoon, mitä Suomi tarvitsee.

 

Alla olevassa jutussa (linkki 1) demarien Lauri Ihalainen kiteyttää mielestäni aika hyvin maan kokonaistilanteen jo tehtyjen uudistusten jälkimainingeissa.  

 

Syyte ilman syytä

Miltä tuntuisi ajatus saada rangaistus varkaudesta, johon et ole syyllistynyt ja syytteen perusteena pelkästään väite, että varkaus on rangaistavaa?

Poliitikot eivät osaa yksityistämistä

Suomessa ollaan innokkaita yksityistämään, mutta huonoja miettimään sen vaikutuksia. Kerran myytyä on vaikeaa tai ainakin hyvin kallista ostaa takaisin. Siksi yksityistämisen vaikutuksista pitää tehdä kattavampia arvioita.

Pakotettua palkka-alea, osa III: Muutoksenhakulautakunnan päätös

Työttömyysturvan muutoksenhakulautakunnan päätös oli kannaltani kielteinen. Lyhyesti lautakunta sanoo, ettei 3kk ammattisuoja ole enää voimassa, palkan pienuus ei ole vertailtavissa ansiosidonnaiseen, koska kyse on kokoaikaisesta työstä, eikä lautakunta selvityksensä mukaan pysty vertailemaan vanhan ja tarjotun tehtävän toimenkuvia, joten he olettavat kyseessä olevan uuden työtehtävän. On huomattavaa, ettei lautakunta ota mitenkään kantaa siihen, että pitääkö vanhan työsuhteensa riitauttaneen ja lakitoimiston asiaa hoitamaan palkanneen henkilön palata tähän työpaikkaan.

Käsittämätöntä tunarointia Varsinais-Suomen TE-toimistolta

Luettuani tämän uutisen Varsinais-Suomen TE-toimiston toiminnasta päivän Turun Sanomista, sisälläni heräsi pari kummastuksen aihetta.

Isompi palkansaajajärjestö tulee tarpeeseen

Työnantajapuoli käyttää vaikeaa taloudellista tilannetta hyväkseen ja iskee duunarit polvilleen. Elinkeinoelämän puheenjohtaja Jyri Häkämies sanoi pyhälisän olevan vanhentunut. Myöhemmin hän selitti ettei lausunto ollut tarkka ehdotus. Kunhan vain ”pohdiskeli tulevaisuutta".

Siionin viisaiden pöytäkirjat tapainen strategia toteutuu EU maissa.

Tutustuttuaan strategiaan nimeltä Siionin Viisaiden pöytäkirjat ei voi olla huomaamatta, että sen tapainen toteutuu EU maailmassa. Strategian toteutumisen huomaa verrattaessa sitä EU:n reaalimaailmaan. Erityisen selvästi sen huomaa Kreikan kohdalla. USA:ssa se tällä hetkellä saattaa hieman ontua.  

Työtä ja kilpailukykyä yhdellä päätöksellä

Olemme kaikki tietoisia Suomen talousahdingosta ja kilpailukyvyn heikkenemisestä. Vaikka tilanne tiedostetaan, ei Suomen kipeästi tarvitsemia päätöksiä ole tehty. Tarvitsemme suuria rakenteellisia uudistuksia, mutta niiden lisäksi konkreettisia tekoja työllisyyden lisäämiseksi ja kilpailukyvyn parantamiseksi.

Pakotettua palkka-alea, osa II: TE-toimisto

Kun ihmisellä on työpaikka sitä oletusluonteisesti ajattelee, että karenssin saaneet ja työkkäriä kritisoivat ihmiset pyrkivät käyttämään laiskuuttaan järjestelmää hyväkseen. Jos jää työttömäksi esim. yt-neuvotteluiden johdosta, niin joutuu väkisinkin tutustumaan tähän yhteiskunnan laitokseen. Tässä maistiainen Tampereen toimipisteeltä: sisäänkäynnin vieressä on vartioiden koppi, josta sisääntulevia valvotaan. Yläkerrassa, jonottaessa vuoroa palvelutiskille, vieressä seisoo vartia haara-asennossa. Kyse on siis laitoksesta, jonka tehtävä olisi palvella työttömiä.

Yliopistojen ja yritysten keskinäinen avunanto – uuden sukupolven YYA-sopimus

Tulevana kesänä Suomessa on arvioiden mukaan jopa 50 000 akateemista työtöntä, eli henkilöä, joilla on vähintään alempi korkeakoulututkinto. Vuoden 2015 tammikuussa Suomessa oli yhteensä 230 000 työtöntä, jolloin työttömyysaste oli 8,8 %. Akateemisten työttömien joukossa on lukuisten eri alojen asiantuntijoita insinööreistä ja kauppatieteilijöistä humanisteihin ja teologeihin. Vastavalmistunut on vaarassa joutua heti valmistumisensa jälkeen kortistoon.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä