mrantaiso

Kaikki blogit puheenaiheesta Sosiaalitoimisto

Katastrofi nimeltään toimeentulotuki Kelasta

Toimeentulotuen siirto kunnan sosiaalitoimistoista Kelaan on ollut täysin epäonnistunut projekti. Sosiaalitoimistojen asiantuntijat varoittelivat näistä riskeistä jo ennakkoon ja Kelalla oli kaikki riskit tiedossa. Silti jokainen niistä riskiskenaarioista toteutui. Kärsijöinä tässä epäonnistuneessa muutoksessa ovat juuri ne kansalaiset, jotka tarvitsevat eniten tukea ja yleensä vielä mahdollisimman nopeasti.

Lahden sosiaalitoimen sähköisen asioinnin palvelun kehittäminen

Olen tehnyt jo viime vuonna kuntalaisaloitepalvelussa aloitteen Lahden kaupungin  sosiaalitoimen sähköisen asiointipalvelun kehittämisen puolesta. Aloite on kuitenkin saanut heikosti näkyvyyttä ja keskustelua aikaan, joten teen tästä blogikirjoituksen. Voi olla mahdollista, että muissakin kunnissa tilanne voi olla sama. Lahden kaupunki tarjoaa siis keskeneräistä ja puutteellista palvelua toimeentulotuen  asiakkaille. Jos haluat käydä kannattamassa aloitetta, tässä linkki: https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/1946

Alla lainauksena aloitteen sisältö:

Köyhäksi julistetun tuomio, ajattelukyvyn heikkeneminen!

Ihmisen mielen muuttuminen rahan vaikutuksesta HS:n toimittaja Jussi Sippolan artikkelissa (HS 3.1.2015) luo mielenkiintoisen tarkastelukulman siitä, miten rikastuminen tai köyhtyminen kulminoituvat ihmisen mentaalitarkastelussa.

Virkamiehen työmoraali

Laitanpa tänne vain linkin kirjoituksestani eri blogissa:
http://www.viranomaisrikollisuus.net/2014/08/virkamiehen-tyomoraali_2.html

Tiivistelmä linkistä:

Niin mikä se virkamiehen työmoraali onkaan?

Kuinka asiakkaita palvellaan?

Missä on hyvä asiakaspalvelu?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä