Kaikki blogit puheenaiheesta Sähköposti

Kela pahoittelee!

Kelan tietojärjestelmässä on jälleen ollut virhe. Virheen seurauksena Kela on kadottanut noin kolmentuhannen toimeentulotukiasiakkaan sähköiset hakemukset. 

"...kaikki 3 000 asiakasta on kontaktoitu ja hakemukset on pyritty tekemään puhelimitse.

Kela pahoittelee asiakkaille aiheutunutta haittaa."

Kyllä Kela keinot keksii

Meninpä sitten hiljattain lähettämään Kelaan sähköpostia. Kela kuitenkaan ei halua vastaanottaa sähköpostia. Mitä siis Kela tekee jatkossa? Kela nimittäin keksi hyvän ja asiakasystävällisen ratkaisun:

Ote laillisuusvalvojan päätöksestä:

Sähköpostilla homma toimii

Satakunnan Kansa -lehdessä oli juttu seniorisomettajasta. Jutussa kerrottiin mm.:"–Päättäjät eivät vastaa puhelimeen, mutta minäpä laitankin sähköpostia, hän virnistää."

Tuo toi mieleeni muiston vuosikymmenten takaa. Se taisi olla jotain 1990 luvun loppua kun seuraava juttu minulle tapahtui...

Sähköpostin puhdistusoperaationi

Tässä kevään aikana turhauduin minulle tulvivaan roskasähköpostiin. Minulle tarjottiin lainaa useasta lähteestä päivittäin. Samoin myös ilmaisia pelikierroksia erilaisilla maksullisilla pelisivustoilla. Kun en nyt kuitenkaan kaipaa netistä saatavia lainoja, ja en myöskään harrasta uhkapelejä, nämä tarjoukset alkoivat lopulta ärsytttää suunnattomasti.

”Salassa pidettäviä” sähköposteja

Valtioneuvoston kansliassa eilen paljastunut tietovuoto on hallinnut aamun otsikoita. Pääministerin, hänen avustajiensa ja korkeiden virkamiesten sähköpostiviestejä on tarjottu tiedotusvälineille. Koska asiaa tutkitaan tietovuotona, vuotaneiden viestien sisällön on täytynyt olla salaista tai vähintään luottamuksellista.

Vaikka tietoa tapahtuneesta on vähän, ilmeisesti on kyse sisäisestä vuodosta eikä tietomurrosta valtioneuvoston tietojärjestelmiin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä