*

mrantaiso Orjuus lakkautettava tästä maasta!

Kaikki blogit puheenaiheesta Pienyrittäjä

Veron maksua

Rasismia?
Yhden henkilön osakeyhtiön toteutunut verotus, joka euro on maksettu.

Alkuun selkokielellä pari asiaa.
Yrityksen tilille tuloutuu rahaa tuotteiden myynnistä, tuotteiden hinta määräytyy kansallisen ja kansainvälisen hintatason mukaisesti.
Hintoihin on pakko sisältyä kaiken nimisen verot ja muut yrityksen kulut muuten yritys ei voi toimia.

Koska rahat ovat yrityksen, ei yrittäjän, on yrittäjän, saadakseen rahaa itselleen, nostettava yrityksestään palkkaa.

Taisteluni

Oli marraskuun alku 2015 kun sain lopulta päätettyä, että talouteni ei kestä yrittäjänä olemista. Firmallamme ei ollut töitä tarpeeksi, että kaksi yrittäjää olisivat molemmaat saaneet elantonsa joten päädyimme ratkaisuun, jossa alalla kokeneempi jatkaa yksin ja minä siirryn syrjään.

Syrjään siirtyminen kuulostaa helpolta, mutta totuus on toisenlainen. Aloitin lähtemällä siirtymäkaudeksi yrittäjästä täysipäiväiseksi työttömäksi ryhtymällä sosiaalitoimen asiakkaaksi, sillä jostainhan se raha elämiseen oli saatava.

Onko kaikki muutokset aina hyvästä?

 Siinä missä ympärillä kuohuu ja kaikki on (muka) niin huonosti, koen sisälläni rauhallisuutta, tyytyväisyyttä ja onnellisuutta. Onko minulla tähän oikeus? Pitäisikö liittyä valittajien jonon jatkoksi saadakseni paremmin hyväksyntää ja tyytyväisyyttä?

Ei pidä.

Yksityisyrittäjä on uhanalainen laji!

Omakohtaisista kokemuksista ei ole helppoa puhua. On kuitenkin välttämätöntä, että puhutaan. Että saadaan sanotuksi koetut vääryydet. Että löytyisi kuuntelija.

Yksityisyrittäjyyteeni mielekkäällä ja nousujohteisella tiellä ei näyttänyt olevan esteitä ennen katastrofaalista yhdeksänkymmentälukua, joka raateli hyvin menestyneitä yrityksiä kuin heinäsirkkaparvet viljelyksiä. Niin kävi myös minulle. Kiitos valuuttalainan ja devalvaation! Kiitos Esko Aho ja Iiro Viinanen!

Pitsa Polizia ilman alennusta, kiitos!

 

Tuossa taas makoilin rakkaalla sohvallani kun radiosta alkoi kuulua jotakin aivan kummallista. Poliisi pyytää havaintoja maamme taloutta uhkaavasta halvasta pitsasta. Asiasta jotain tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä poliisin käräytyspalveluun. Puhelin käteen ja oitis soittamaan, olenhan toki minäkin joskus syönyt sellaisen liian edukkaan pitsan.

 

Esan menestystarina

On vuosi 2020. Juuri tarjoilijaksi valmistunut nuori Esa on ollut pari vuotta työttömänä. Hänen unelmansa on perustaa oma kahvilayritys. Eräänä kauniina aamuna Esa joi aamukahvia ja luki lehteä. Lehdessä oli ilmoitus uudesta hallituksen tukemasta Yrittäjä-Suomi -hankkeesta jossa tuetaan ja kannustetaan nuoria oman yrityksen perustamiseen. Koska unelmat on tehty toteutettavaksi, Esa päätti ryhtyä hommiin.

Oikeus, kohtuus ja yrittäjäasiamies

Pienyrittäjillä on ongelma: meiltä puuttuu käytännön edunvalvonta. Suurilla yrityksillä on resursseja lakihenkilöiden palkkaamiseen. Yksityishenkilöillä on kuluttajansuoja. Pienyrittäjillä puolestaan ei juurikaan ole suojaa silloin, kun esimerkiksi hankinta-asioissa kaikki ei menekään kuin Strömsössä. Silloin turvana tulisi olla yrittäjäasiamies.

 

Rohkeus rakentaa tulevaisuutta

Ikaalisissa järjestettiin Kristillisdemokraattien Eduskuntavaalien viikonloppu. Mielelläni olisin ollut mukana, mutta olin samaan aikaan töissä. Haluan hoitaa vastuuni ja työni parhaani mukaan ja siksi en perunut seurakuntamme ”Leirimuisteloa” tai jäänyt sieltä pois. Meillä oli lasten ja ohjaajien kanssa todella mukava päivä.

Sähköisessä mediassa uutiset ja viestit leviävät nopeasti. Vaikka olin pois Ikaalisista, sain kuvien ja tekstien välityksellä seurata tapahtumia.

Ei enää koskaan työnantajaksi

Kymmenet tuhannet yritykset odottavat uutta omistajaa tai jatkajaa, mutta siitä ikeestä vapautuneet vannovat, etteivät enää koskaan ryhdy työnantajaksi. Rakennemuutos jyrää läpi jokaisen työpaikan. Vanhat tuotantomenetelmät ja markkinointitavat menevät väkisin uusiksi pelkästään median murroksen ja uuden tekniikan ansiosta. Suomessa pääomat rämettyvät.  Osinkojen ja myyntivoiton raju verotus ei innosta yrityskauppoihin ja riskinottoon varsinkin kun markkinat ovat hämärän peitossa.

http://juhahaapakoski.blogspot.fi/2015/02/ei-enaa-koskaan-tyonantajaksi....

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä