*

mrantaiso Orjuus lakkautettava tästä maasta!

Kaikki blogit puheenaiheesta Leipäjono

Nälkä ei odota

Arman Alizad twiittasi tänään Hurstin leipäjonosta ”Oon nyt ollut kolmatta päivää Hurstilla töissä. Tänään on ruokajako klo 9:30 ja jonossa oli ihmisiä jo klo 7 lumimyrskyssä. Tänään jonottaan n3000 ihmistä. Sanotaan et yhteiskunta tunnetaan siitä miten se kohtelee heikompiaan. Miten vitussa Suomi ei pysty pitämään omistaan huolta?”

Leipäjonohaaste kunnille - saa ottaa kopin

Hallitus päätti keskiviikkona 20.12 lakkauttaa kolmannen sektorin ja hyväntekeväisyysjärjestöjen aikaisemmin saaman miljoonan euron määrärahan leipäjonojen ylläpitämiseksi. Kyseinen miljoona euroa on budjetin yli 50 miljardin määrarahasta promillen sadasosa. Sen sijaan hallitus myönsi joululahjaksi joulun alla budjettiin 40 miljoonaa euroa hankkeisiin ja infraan joiden todellinen merkitys on käytännössä myöntää joululahja hallituspuolueiden siltarumpupolitikoinnille.

Oma vai yhteiskunnan vastuu?

Työkyvyttömistä pitää huolehtia. Osatyökykyisiltä ei pidä vaatia enempää, kuin mitä heiltä voidaan realistisesti odottaa. Jos ihminen olisi työkykyinen ja -haluinen, mutta töitä ei ole, niin työllistymisessä pitää auttaa. Esim. uudelleen kouluttautuminen pitää tehdä mahdolliseksi ja houkuttelevaksi tai avustaa muutossa työn perässä, jos se on tarpeen.

 

Eriskummallinen karkkiraha?

11.10.2016 mediassa uutisoitiin, kuinka sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on jakanut 1,1 miljoonaa euroa erityisen tuen tarpeessa oleville ihmisille.

 

Voiko työtön syödä terveellisesti?

 

 

Voiko köyhä syödä terveellisesti?

Ei tosiaankaan voi . Vaikka tietoa olisi ruoka-aineista,terveellisyydestä,ravintoarvoista ja terveysvaikutuksista.

Kun putoaa työttömänä köyhyyloukkuun ja tuki on niin mitätön ei siihen auta koulutuskaan.

Siksi ihmettelen missä lasitornissa alan tutkijatkin on nykyään ?

HS tänään oli kirjoitus juuri tuosta. 

Aika ajatella leipäjonot uusiksi

1990-luvulla suomalaisten kuntien katukuviin ilmestyneet leipäjonot olivat sosiaalipoliittinen huolenaihe, joista uutisoitiin ulkomaita myöten.

Ranska pakottaa kaupat jakamaan poistoruokansa hyväntekeväisyyteen

Ranskasta tuli ensimmäinen maa maailmassa, joka kieltää sakkojen uhalla ruokakauppoja tuhoamasta tai heittämästä pois myymättä jäänyttä ruokaa. Ranskan senaatti hyväksyi pitkään tekeillä olleen lain viime keskiviikkona. Uusi laki tulee koskemaan marketteja, jotka ovat  yli 400 neliömetrin kokoisia suurudeltaan. Ruoka jaetaan eteenpäin hyväntekeväisyysjärjestöjen kautta.

Työttömiä 381.600, luottotiedottomia 370.000, leipäjonoissa 20.000 kansalaista.

Kirjoitan heidän puolesta, jotka eivät enää jaksa puhua, saati kirjoittaa missään.

Väitän, että työttömillä, luottotiedottomilla ja leipää jonottavilla on raskaampi elämä, kuin vangeilla vankilassa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä