Kaikki blogit puheenaiheesta 20 vuotta EU-kansanäänestyksestä

Joko puhutaan tosiasioista?

Saksan sosialidemokraattisen puolueen SPD:n puheenjohtaja Martin Schulz on kertonut puolueensa kokouksessa poliittisista suunnitelmistaan. Schulzin mielestä EU:sta pitäisi tehdä "Euroopan Yhdysvallat", eli liittovaltio vuoteen 2025 mennessä. Toki hän ei ole yksin tai ensimmäinen tuon ajatuksen kanssa. Mutta Saksan aseman ja sisäpoliittisen tilanteen huomioiden tuo oli merkittävän suoraa puhetta. Joko meilläkin aloitettaisiin tosiasioiden tunnustaminen, ja niistä suoraan puhuminen?

EU on hiili- ja teräsunioni

Saksan keskeinen asema EU:ssa viitoittaa unionin taloudellista toimintaa. Unionin alkujuuret lähtevät hiili- ja teräsyhtiöiden toiminnasta, jolloin kaupankäynnin esteitä purettiin yhteisillä sopimuksilla. ”Vapaan kilpailun varmistamiseksi korkean viranomaisen tietoon on saatettava jäsenvaltioiden kaikki toimet, jotka ovat omiaan vaarantamaan sen toiminnan.”

 

VALHEELLINEN MAINOSPUHE

Minä muistan, katkerasti, tietyt mainospuheet.

Suomi 20 vuotta EU:ssa

 

Nyt kulunut 20 vuotti ja yksi päivä kun liityimme eu:hun, ja uutisoinnin mukaan suurin saavutus tällä ajalla on ollut "sukupuolineutraali"avioliitolaki.

Mitäkähän saadaan seuraavan kahdenkymmenen vuoden aikana, ei kyllä huonompaa aihetta näin Äitienpäivälle vois valita, muutta kun miettii kuka on äiti niin mielestäni asiaa ei voi ohittaa miettimättä äitiyttä.

Ei leikkauksille !

 

 Olen Itsenäisyyspuolueen ehdokas Vaasan vaalipiiristä ja vaadin uutta kansanäänestystä EU:sta eroamiseksi. 

 Mitään sellaista hyvää ei Suomelle koidu EU-jäsenyydestä,että siinä kannattaisi enää roikkua. Päinvastoin, Suomi on nettomaksaja ja vuosi vuodelta velkataakkamme vain nousee ja jäsenmaksut kasvaa. Ei kai nyt Suomalaiset sen tähden veroja maksa,että ne käytettäisiin muiden maiden korruptioituneisiin rakenteisiin ja pankkipelureiden voittojen kasvattamiseen.

Suomi Euroopan unionissa, hyväksikö meille

Lapin Kansan pääkirjoitus (29.12.14) puolustelee Suomen liittymistä Euroopan unioniin 20 vuotta sitten, todennäköisesti Lappilaiset kokivat jo tuolloin, ettei liittyminen ole Lapille se paras ratkaisu, koska olihan Lappilaisten niukka enemmistö liittymistä vastaan ja oikeassahan Lappilaiset olivat. Kirjoituksessa mm. vertaillaan Ruotsia ja Norjaa Suomeen, Norjahan ei kuulu unioniin kun taas Ruotsi kuuluu, mutta Ruotsi ei liittynyt emuun, koska siellä käytiin demokraattinen kansan äänestys, mitä taas Suomessa ei tehty.

Mukavaa satelliittipäivää

Itsenäinen valtio päättää sanakirjan määritelmän mukaan itse omista asioistaan. Itsenäisen valtion asioista eivät päätä sen ulkopuoliset vallat.

Satelliittivaltio puolestaan on muodollisesta itsenäisyydestään huolimatta toisen valtion voimakkaassa ohjauksessa ja myötäilee sen politiikkaa.

Demokration perusajatus on, että hallintovalta nousee kansasta ja toteuttaa kansan tahtoa.

Korpokratokratia on hallintomuoto, jossa valta on yrityksillä ja korporaatioilla.

Näin saavat 391 meppiä kenkää

Näin saavat mepit kenkää, jos vain halutaan.

Jos EU olisi valtio, se olisi pinta-alaltaan seitsemänneksi ja väkimäärältään kolmanneksi suurin. Mutta kun ei ole, se on itsenäisten valtioiden liitto.

Euroopan parlamentin asema ja toimivalta ovat vahvistuneet merkittävästi viime vuosikymmeninä. Sen asema EU:n toimielimenä ei kuitenkaan ole samanlainen kuin jäsenvaltioiden kansallisten parlamenttien oma toiminta ja lainsäädäntö.

Parempi vaihtoehto - Eurooppalainen Suomi

Tänään tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun suomalaiset äänestivät liittymisestä Euroopan Unioniin. Minulla oli mahdollisuus olla mukana tässä historiallisessa hankkeessa johtamassa Kyllä-kampanjaa Eurooppalaisen Suomen toiminnanjohtajana. ES perustettiin nimenomaan kansanäänestyskampanjaa varten.

Pari vuotta aikaisemmin oli perustettu Vaihtoehto EU:lle, josta tuli Ei-kannan kampanjaorganisaatio. Sen toiminnanjohtajaksi tuli sittemmin kansanedustajaksi ja Keskustan varapuheenjohtajaksi valittu Timo Kaunisto.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä