Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 52 min 45 s sitten

Suomen futistytöille lohdutuspiste – MM-turnauksen pettymys valmentajien piikkiin

6 tuntia 32 min ago

Suomi päätti urakkansa jalkapallon alle 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoissa 1-1 -tasapeliin emäntämaa Uruguayta vastaan. Tulos merkitsi, että Suomi sijoittui lohkossaan kolmanneksi ja Uruguay jäi neljänneksi. Molemmille piste jäi turnauksesta ainoaksi.

Suomella oli ensimmäisellä puoliajalla suuria vaikeuksia pelin avaamisen kanssa. Uruguay prässäsi korkealta, kuten Uusi-Seelanti oli tehnyt avausottelussa Suomea vastaan, mutta Suomi selvisi tauolle ilman takaiskumaaleja.

Kärpät jatkaa mestareiden liigassa puolivälieriin

20.11.2018 23:07

Jääkiekon mestareiden liigassa CHL:ssä nähdään yksi suomalaisjoukkue puolivälierissä. Kärpät onnistui päihittämään tiistaina Oulussa Zürich Lionsin 3-2 ja voitti otteluparin maalein 7-6.

Kärppien sankariksi nousi Radek Koblizek. Hänen maalinsa nostivat Kärpät päätöserässä 1-2 -tappioasemasta 3-2 -voittoon. Koblizek teki voittomaalin minuuttia ennen loppua.

Tapparan tie päättyi neljännesvälieriin, mikä ei yllättänyt Kometa Brnon voitettua Tapparan ensimmäisessä ottelussa 5-1. Toinen ottelu päättyi 5-5 ja Brno voitti otteluparin yhteismaalein 10-6.

Kuolemanristi ilmestyi nyt Netflixin kurssikäyrään – Pelätty ilmiö leviää

20.11.2018 19:31

Yhdysvaltojen osakemarkkinoilla on kuluvana vuonna totuttu synkkiin laskupäiviin myös teknologiaosakkeissa. Nyt sijoittajien kammoama kuolemanristi-ilmiö on ilmestynyt jo useamman merkittävän teknologiayhtiön osakekurssiin.

Maanantai oli jälleen tyly viikon alku, kun teknologiapörssi Nasdaq tuli alas kolme prosenttia ja laajemmat jenkki-indeksit yli 1,5 prosenttia.

Tekno-osakkeiden momentumista viime vuosina nauttineet sijoittajat joutuivat pohtimaan suoratoistopalvelu Netflixin kohdalla, onko yhtiön kurssissa edelleenkään nousuvaraa.

Kansanedustajat: Lasten harrastaminen maksaa liikaa – ”Kustannukset nousseet rajusti 10–15 vuodessa”

20.11.2018 18:47

Moni kansanedustaja on linjannut tänään eduskunnassa, että lasten harrastaminen maksaa nykyään liikaa ja hinnasta on tullut eriarvoistava tekijä. Eduskunta käsitteli tänään liikuntapoliittista selontekoa.

Uusi ennuste: Sdp nyt selkeä ykkönen – mutta tuliko demareille jo ”22 %:n katto” vastaan?

20.11.2018 17:36

Ellun Kanojen tutkimusjohtaja Jukka Mannisen tuoreimmassa eduskuntavaalien paikkaennusteessa sdp on nyt ”selkeä ykkönen”. Kun eduskuntavaaleihin on aikaa 145 päivää, Manninen ennustaa sdp:lle 50 paikan saalista. Kakkosena oleva kokoomus saisi 45 paikkaa.

Juha Sipilä väläyttää hiilen kaappaamista – ”Näen suuren mahdollisuuden Suomelle”

20.11.2018 16:30

Eduskuntapuolueet ovat sopineet uuden ilmastotyöryhmän perustamisesta. Uuden työryhmän tavoitteena on valmistella linjauksia Suomen uusiksi ilmastotavoitteiksi joulukuun 20. päivään mennessä, kertoo pääministeri Juha Sipilä (kesk).

Työryhmän tarkoituksena ei Sipilän mukaan ole saada aikaiseksi konkreettisia lakiehdotuksia enää tälle vaalikaudelle, koska niitä ei ehdittäisi käsittelemään.

”Se on ihan selvä asia”, Sipilä painottaa eduskunnassa

”Poliisivaltiota pukkaa” – Vasemmistoliitosta tyly kuittaus sotatieteiden tohtorille

20.11.2018 16:23

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja, puolustusvaliokunnan jäsen Markus Mustajärvi kummastelee sotatieteiden tohtori Saara Jantusen näkemystä, että suojelupoliisin pitäisi toteuttaa laaja turvallisuusselvitys uuden tiedusteluvaliokunnan jäsenille.

Elina Lepomäki: ”Suomesta tulee käytettyjen autojen loppusijoituspaikka – Autovero on poistettava”

20.11.2018 13:31

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki kommentoi tuoreita tietoja käytettyjen autojen tuonnista Suomeen.

Uusi Suomi kertoi viikonloppuna, että autoja Suomeen tuova ST Tuontipalvelu tiedotti alan räjähdysmäisestä kasvusta. LUE TARKEMMIN: Autoja Suomeen tuova yritys: ”Tällaista räjähdysmäistä kasvua ei ole nähty koskaan aiemmin”

Tutkija: Hurja teoria Vladimir Putinin aikeista leviää – Näin Venäjä kiristää otettaan Valko-Venäjällä

20.11.2018 13:11

Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Arkady Moshes arvioi instituutin sivuilla julkaistussa kommentissaan Venäjän aikeita Valko-Venäjällä. Moshesin mukaan viime aikoina ovat kiihtyneet spekulaatiot siitä, että Venäjä yrittäisi toistaa Ukrainan-temppunsa Valko-Venäjällä. Teorioita on kaksi: se, että Moskovaa ärsyttää Valko-Venäjän suhteiden lähentyminen länteen sekä se, että Venäjän presidentti Vladimir Putin pyrkisi yhdistämään Valko-Venäjän ja Venäjän oman valtakautensa jatkamiseksi.

Petteri Orpo: Suomessa ihan pian liikaa kouluja ja päiväkotipaikkoja – syntyvyyslukujen konkreettinen seuraus kohta totta

20.11.2018 12:52

Suomen lapsipalveluiden verkostoa voidaan joutua sopeuttamaan uusien syntyneiden lapsien määrän vähentyessä, varoittaa valtiovarainministeri, kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo (kok).

Orpo viittaa viime perjantaina julkistettuun väestöennusteeseen, jota hän kutsuu ”pysäyttäväksi” ja ”huolestuttavaksi”, sekä syntyvyystilastoihin. Tänä vuonna syntyneiden määrän odotetaan laskevan edelleen jopa alle 50 000:en.

Kelan lehti: Tutkimusjohtaja väläyttää uutta työttömyysturvatiliä – ”Mitä nopeammin saat töitä, sitä enemmän jää rahaa eläkkeelle”

20.11.2018 12:47

Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) tutkimusjohtaja Essi Eerola ehdottaa uudenlaista ”työttömyysturvatiliä” osaksi sosiaaliturvan uudistusta. Eerola kommentoi asiaa Kelan Sosiaalivakuutus-lehdessä.

EK tyrmää lisäverot – Vaaliohjelmassa panostuksia peruskouluun ja alennus päivähoitomaksuihin

20.11.2018 11:48

Elinkeinoelämän keskusliitto esittää vaaliohjelmassaan panostuksia muun muassa koulutukseen, syrjäytymisen ehkäisyyn ja tutkimus- sekä kehitystyöhön. Etujärjestö vaatii toki myös perinteisesti yritysten ja elinkeinoelämän edun huomioimista verotuksessa.

Patrik Laine vastasi kritiikkiin hattutempulla – nuorilla suomalaisilla menee lujaa

20.11.2018 11:08

Suomalaismediat ovat syksyn mittaan hämmästelleet Patrik Laineen vaatimattomia maalimääriä. Maanantaina Laine vastasi kritiikkiin tekemällä kolme maalia Laine johdatti Winnipeg Jetsin 6-3 -vierasvoittoon Vancouver Canucksin hallissa.

Hattutemppu oli Laineelle NHL-uran kuudes. Maanantain pelissä osunut kertaakaan ylivoimalla.

Laineen illan ensimmäinen osuma vei Winnipegin 4-1 -johtoon. Se jäi samalla ottelun voittomaaliksi.

Esko Valtaoja Turun Sanomissa: Synnytyslakko Suomeen – ”Huonosti ovat asiat kun ainoa järjen ääni tulee Halla-aholta”

20.11.2018 10:24

Avaruustähtitieteen emeritusprofessori ja aktiivinen julkinen keskustelija Esko Valtaoja kaipaa Suomeen synnytystalkoiden sijaan synnytyslakkoa.

Valtaoja tyrmää Turun Sanomien kolumnissaan kansallisen hätätilan, jollaisena ennustetta Suomen väestön kääntymisestä laskuun yleisesti käsitellään. Professorin mukaan väestöennuste on mainio tulevaisuusennuste.

Työllisyysaste jäi taas niukasti hallituksen tavoitteesta – Avoimien työpaikkojen määrä kasvaa

20.11.2018 09:50

Tilastokeskuksen työvoimatutkimuksen mukaan työllisiä oli vuoden 2018 lokakuussa 43 000 enemmän kuin vuosi sitten. Työttömiä oli 171 000, mikä oli 26 000 vähemmän kuin vuosi sitten.

Työllisyysaste eli työllisten osuus 15–64-vuotiaista oli lokakuussa 71,5 prosenttia, kun se vuotta aiemmin oli 70,0 prosenttia. Juha Sipilän (kesk) hallitus on linjannut työllisyysasteen tavoitteeksi 72 prosenttia.

KL: Lisäkierroksia Suomen hävittäjäkisaan – F-35:n hinta laskee

20.11.2018 09:28

Suomi on tekemässä suurta hävittäjähankintaansa hyvään aikaan, kerrotaan amerikkalaisyhtiö Lockheed Martinilta Kauppalehdelle.

Viron hallituskriisi jatkuu – siirtolaisuussopimus GCM viedään parlamenttiin

20.11.2018 08:37

Virossa hallituspuolueiden kiista siirtolaisuussopimus GCM:stä jatkuu. Hallituskolmikko jatkoi sunnuntain kriisikokoustaan maanantaina mutta ei päässyt sopuun, kertoo Viron yleisradioyhtiö ERR.

Eva väittää: Yksityisiä terveysyrityksiä sorsitaan sote-uudistuksessa

20.11.2018 08:07

Evan mukaan julkista toimijaa perusteettomasti suosiva sääntely loukkaa tervettä kilpailua. Yksityistä sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottajaa säännellään ja valvotaan tiukemmin kuin vastaavaa tehtävää hoitavaa julkista toimijaa, väitetään Elinkeinoelämän Valtuuskunnan Evan Soten sokeat pisteet -analyysissa.

Porin Ässien uskomaton valmentajasekoilu jatkuu

19.11.2018 21:10

Porin Ässien syksy valmentaja-asioissa on lievästi sanottuna ollut omituinen. Saaga sai uuden käänteen maantaina, kun tanskalaisseura Frederikshawn White Hawks esti yhden Ässien valmentajasopimuksista.

Pari viikkoa sitten Ässät antoi potkut päävalmentajalleen Mikael Kotkaniemelle ja korvasi tämän Pasi Kaukorannalla. Lisäksi Ässät ilmoitti, että Jari Pasanen valmentaa joukkuetta 2019-21.

Lisäksi Ässät kertoi olevansa lähellä sopimusta valmentajan kanssa myös vuosille 2021-23. Hämeen Sanomat uutisoi, että kyseessä olisi Petri Karjalainen.

Sotatieteiden tohtori: 11 kansanedustajan turvallisuusselvitys tarpeen – ”Kammataan ilmiselvät riskit pois”

19.11.2018 19:50

Uusien tiedustelulakien myötä 11 kansanedustajaa on saamassa muita kansanedustajia laajemmat oikeudet käsitellä myös salassa pidettäviä tietoja. Nyt kiistellään siitä, pitäisikö suojelupoliisin tehdä näille uuden tiedusteluvaliokunnan kansanedustajille henkilöturvallisuusselvitys. Eduskunnan perustuslakivaliokunta käsittelee tällä viikolla tiedustelulakiesityksiä.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat