*

mrantaiso Orjuus lakkautettava tästä maasta!

Talvisodan henkeä työllistämiseen

  • SA-kuva: "Talvisota"
    SA-kuva: "Talvisota"

Kukaan tässä maassa ei hyödy tämänhetkisestä työttömiä syyllistävästä kielteisestä ilmapiiristä. Tylytys ei luo yhtään uutta työpaikaa tähän maahan! Peräänkuulutan talvisodan henkeä työllistämiseen. Ehdotan, että olemassa olevat työpaikat jaetaan tasan työllisten ja työttömien kesken. Työaikaa lyhennetään ja palkka jaetaan tasan kaikille. Jos haluaa muutosta, pitää olla halukas tinkimään omastaan toisten hyväksi. Pienemmällä palkalla tulee toimeen, kun vähän kiristää vyötä, syö harvemmin ulkona, käy harvemmin elokuvissa ja tinkii harrastuksistaan, kuten joku ansioitunut talousneuvoa neuvoi työttömiä rahankäytössä. Samalla valtio säästäisi merkittävästi työllisyydenhoitomenoissa, kun työvoimatoimistot suljettaisiin ja sosiaalituen tarve merkittävästi alenisi. Otetaanpa esimerkki kuinka tämä toimisisi. Tällä hetkellä työttömiä on  342 500 työttömyysprosentin ollessa 13 (TEM elokuu 2016). Työllisiä on tästä laskien siis 2 365 000. Työaikaa olisi siis lyhennettävä 7,5 tunnista 6,5 tuntiin, jotta kaikille riittää töitä. Kun kansanedustajia on nyt 200, niin heitä olisi jatkossa 229. Kansanedustajan palkka oli viime vuonna 6 407€/ kk ja siitä laskien palkka laskisi 5 593 euroon/ kk. Muutos olisi samalla kustannusneutraali työnantajalle, siis kaikki voittaisivat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Varainhoitoyhtiö FIM on keräämässä yksityisiltä sijoittajilta rahoitusta hankkeelle, jonka tavoitteena on maahanmuuttajien nopeampi työllistyminen. Työ- ja elinkeinoministeriön ja Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran ideoima hanke tähtää vähintään 2 000 maahanmuuttajan työllistymiseen kolmessa vuodessa.

FIM ja vaikuttavuussijoitusyhtiö Epiqus ovat hakemassa sijoittajilta noin 15 miljoonan euron panostusta, joka suunnataan maahanmuuttajien kouluttamiseen. Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta SOK kertoi tänään ensimmäisenä lähtevänsä mukaan miljoonan euron sijoituksella.

http://yle.fi/uutiset/3-9248469

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuollainen voisi teoriassa kiikun kaakun onnistua vain täysin pysähtyneessä sosialistisessa yhteiskunnassa, jossa työpaikkojen määrä olisi vakio ja työnantana toimisi yksi selkeä taho. Kirjoitin "kiikun kaakun" siksi, että ei se kunnolla siinäkään tilanteessa onnistuisi kuin yksinkertaisen teollisen tuntipalkkatyön kohdalla korkeintaan.

Kapitalistisessa markkinatalousyhteiskunnassa ihmisten tulonmuodostus tapahtuu periaatteessa oman työn tai tuloksien myymisen kautta. Tilanne on labiili ja muuttuu kaiken aikaa menekin myötä.

Jos vaikkapa Jari Tervo kirjoittaa uutta romaaniaan kaksitoista tuntia päivässä, niin voisiko hän vähentää työtahtiaan kuuteen tuntiin päivässä siten, että joku työtön palkattaisiin kirjoittamaan sitä samaa romaania ne toiset kuusi tuntia? Entäpä miten asia hoidettaisiin kansallisteatteriin kiinnitettyjen näyttelijöiden kohdalla, jotka esittävät vuosikausia samaa näytelmää osaten sen vuorosanat ulkoa?

Teollisissa projekteissakin monet osavastuut ovat sen luontoisia, että niistä voi vastata vain yksi henkilö, ollen vastuussa 24 tuntia vuorokaudessa. Kuinka tuollainen vastuu jaettaisiin neljälle henkilölle vuorotunneittain?

Ynnä muuta, ynnä muuta ...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Marko kirjoittanee periaatteesta. Ja tämä periaate on ihan oikea.
On paljon aloja, joissa tämä toimisi; PAMin alat, rakennus- ja metalli jne.
Työttömyys leikkautuisi 1- 2 %:iin.

Henry

Käyttäjän mrantaiso kuva
Marko Rantaiso

Ivaan kirjoituksellani sitä ideaa, ettei työttömille työ kelpaisi ja että kaikille sopisi ihan minkälainen työ tahansa ja että työhön ryhtyminen olisi vain ryhdistäymis- ja viitsimiskysymys. Työhön tarvitaan kokemusta, koulutusta, lahjakkuutta, fyysista voimaa, yms. ja palkan maksajaa. Työssä menestymiseen tarvitaan siis muutakin kuin viitsimistä.

Tuossa on piikkinä tämä lause: "Pienemmällä palkalla tulee toimeen, kun vähän kiristää vyötä, syö harvemmin ulkona, käy harvemmin elokuvissa ja tinkii harrastuksistaan, kuten joku ansioitunut talousneuvoa neuvoi työttömiä rahankäytössä." Tämä on muistin varainen lainaus lehtiartikkelista. Työttömillä ei taida tällaisia menoja olla varsinkaan, jos ansiopäiväraha on jo loppunut.

Hesari kertoi viikko sitten että Suomessa oli viime vuonna avoimena peräti 550 000 työpaikkaa. Kun se on ns. klikkiostikko ja vaikka totuus selviää jutusta myöhemmin, niin tuohan on silkkaa työttömien syylistämistä. Laitoin tämän johdosta jutun kirjoittajalle sähköpostiviestin, jossa kerroin odottavani tavallista paksumpaa työpaikka liitettä seuraavan sunnuntain lehteen.

VATT:in Juhana Vartiainen kertoi, että työpaikkoja on "viljalti tarjolla", mutta ne eivät hänen sanojensa mukaan työttömille KELPAA. Missäköhän niitä on viljalti tarjoilla?

Hallitus ei ota työryhmiinsä yhtään työttömien edustajaa kertomaan työttömien todellisuudesta. Niinpä hallitus lähtee siitä oudosta ajattelusta, että työpaikkoja jossain olisi kaikille kunhan vain työstä kieltäymisestä aletaan rankaisemaan entistä ankarammin ja johdonmukaisemmin sekä rupeamalla haastettelemaan (=kuulustelemaan) työttömiä 3 kk välein henkilökohtaisella asiontikäynnillä.

Paljon on pidetty myöskin meteliä 3 kk ns. ammattisuojasta, jonka jälkeen työttämät ovat velvollisia ottamaan vastaan muiden kuin oman ammattialansa töitä. Saako esittää sellaisen kysymyksen, että katoavatko työnantajilta pätevyysvaatimukset työpaikkaa täytettäessä, mikä olisi loogista, jos 3 kk työttömyys omalla alalla "pätevöi" olemaan yleismies Jantunen missä tahansa muun alan työssä.

Toimituksen poiminnat