*

mrantaiso Orjuus lakkautettava tästä maasta!

Liukuhihnalle vauhtia

  • Liukuhihnalle vauhtia

Suomi ja muut teollistuneet ja kehittyneet maat eivät kilpaile hinnalla, vaan innovaatioilla ja korkealla teknologialla. Minua kummeksuttaa sellainen työelämäkäsitys, että työ on teollisuustyötä Charlie Chaplinin 'Modern times' (=nykyaika) tyyliin, jossa tuottavuutta säädellään laittamalla yksinkertaisesti liukuhihna kulkemaan lujempaa. Sipilän kellokortin pitää raksahtaa 20 minuuttia myöhemmin ja sitten on valtakunnassa kaikki hyvin?

Korkean teknologian työstä maksettavien palkkojen pitää olla kilpailukykyisiä ja laadukas huipputuote ei ole markkinoiden halvin. Kansanvälinen työnjako menee siten, että halpojen palkkojen ja huonojen työehtojen maat tekevät alhaisen teknologian suorittavan työn ja paljoushyödykkeet. Niistä markkinoista ei Suomen kannata lähteä kilpailemaan.

Ehdottaisin ideapankin perustamista internetiin ja sinne saisi kuka tahansa kansalainen kirjoittaa ideoita. Varmasti tulisi paljon parempia kuin sisäänpäin lämpiävissä kabineteissa, joiden älyttömyyksiin siellä ruvetaan oikein uskomaan, kun niitä samoja teorioita tarpeeksi kauan pyöritellään.

 

(c) Marko Rantaiso

Kirjoitusta voi vapaasti jakaa ja tarjota julkaistavaksi printtimediaan. Yhteydenotot: rantaiso@yahoo.com

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat